Színek és évszakok

Gondolta, hogy a legtöbb nőnek előnytelenül áll a fekete, mert túlontúl megkeményíti a vonásokat? Tudja-e mi az a színelemzés?

A lehető legelőnyösebb, harmonikus külső kialakításához, a ruhák, kiegészítők, hajszín kiválasztásához hasznos segítséget nyújthat a színelemzés. Természetes színeink (haj, bőr, szem) ismeterében könnyebben megtaláljuk majd a hozzánk illő színeket. Néhány szakember a század elején kifejlesztette az “évszaktípusok” rendszerét, mely szerint mindannyian besorolhatók vagyunk a TAVASZ, NYÁR, ŐSZ vagy TÉL típusok valamelyikébe. Ezeknek a kategóriáknak az ismeretében könnyebb dolgunk lesz a ruha és a smink színének megválasztásakor.

Tavasz típus: Világos haj (aranyszőke, vörös, világosbarna) csillogó világos szem (kék, zöld vagy világos-mogyoróbarna), a bőr világos-bézs vagy csontszínű. Az élénk, tiszta, meleg színek állnak igazán jól neki. Nyugodtan viselheti, akár kevésbé harmonikus színeket is! Hordhat korallt (például vajfehérrel), barackszínt, világos-mohazöldet, türkizt és akvamarint. A fehér túl előnyös, helyette inkább tört fehéret, világos-drappot vegyen föl. Jól állnak neki a divatos rózsaszín melegebb árnyalatai is. Kerülje a fekete ruhákat, viseljen inkább sötétkéket vagy sötétbarnát!

Nyár típus: hajszíne lehet világos, vagy sötét, szemszíne is változó, de kevésbé csillogó, mint a tavasz-típusnak. A tompa, hideg színek állnak jól neki, lehetőleg harmónikus színeket hordjon, esetleg egyetlen szín különféle árnyalatait. Színei a kékesszürke, a hideg-rózsaszín, a benetton-zöld és a hófehér. Jól áll neki a lila és a cseresznyepiros is. Fekete helyett szerencsésebb, ha a sötétkék és sötétlila színeket keresi.

Ősz típus: haja lehet világos (aranyszőke) vagy sötét (meleg barna), bőre sárgásbarna, szemei is meleg árnyalatúak. A tompa, meleg árnyalatok állnak jól neki, egyszerre többféle, egymással harmonizáló színt hordjon! Illenek hozzá a barnás árnyalatok (bézs, drapp, rozsdavörös, őszirózsa), a sárga (narancs, sáfrány), a zöld (citrom, moha) és a piros (tégla, korall) meleg változatai. Fehérből csak tört fehéret, vagy vajszínűt viseljen. Fekete helyett sötétbarnát és sötétzöldet válasszon.

Tél típus: a határozott, erőteljes színek jellemzik, a szeme csillogó, a bőre rózsa vagy elefántcsont árnyalatú. Haja és szemei általában sötétebbek. A tiszta, hideg árnyalatok állnak jól neki, mint a kék és zöld megfelelő változata, az erős ciklámen és a skarlátpiros, de nyugodtan választhatja a hófehéret is. Kerülje a meleg színeket, hordjon mindig két ellentétes színt, de ne sokfélét, mert akkor túl tolakodó hatást ér el vele

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.