Testápolás

Tudja-e, mi a különbség a fürdőhab, a fürdőolaj és a fürdősó között, hogyan használjuk okosan az antibakteriális készítményeket, milyen étrend segítségével óvhatjuk meg bőrünk egészségét?

Bőrünknek több, fontos hivatása van. Óvja testünket a környezeti hatásoktól, ugyanakkor érzékel, a tapintás útján szerzett információkkal lát el minket. Éppen ezért olyan fontos, hogy gondosan rendben tartsuk.

Testtisztítás – belülről:

Nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy bőrünket nemcsak kozmetikai készítmények segítségével – kívülről – ápolhatjuk, de a helyes táplálkozással és a rendszeres testmozgással is óvhatjuk egészségét. Fontos, hogy étrendünk tartalmazza a megfelelő mennyiségű fehérjét, vitamindús friss zöldségeket és gyümölcsöket (C-, E-, B-vitaminok, béta karotin), de minél kevesebb cukrot és szénhidrátot fogyasszunk. Figyeljünk oda rá, hogy a megfelelő mennyiségű ásványi anyagot – kálcium, kálium, magnézium – és a nyomelemeket – vas, kobalt, mangán, jód, kovasav – is rendszeresen magunkhoz vegyük.

Testtisztítás

Felesleges volna hangoztatni, mennyire fontos a rendszeres, napi tisztálkodás, de a hosszas kádban trónolás helyett inkább a gyors és frissítő tusolás ajánlott. Ha különösen száraz a bőrünk, kenjük be tusolás előtt babaolajjal! Ezzel megakadályozhatjuk, hogy elveszítse természetes védőanyagait és nedvességtartalmát.

Vigyázzunk arra, hogy a víz ne legyen túl forró, ez árthat a vérkeringésnek, megterhelheti a szívet!

Ha stresszoldó – 39 fokos – forró fürdőt készítünk, soha ne időzzünk a kádban tíz percnél hosszabb ideig! Fürdés és tusolás után is érdemes rövid hideg zuhanyt venni, ez egészségesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrünket, javítja a vérkeringést. Hosszabb fürdőzés előtt ajánlott a testápoló olajok használata, a természetes növényi kivonatok, az avokádó-, búzacsíra és mandulaolaj védőréteget képez a bőrön, és gazdag ásványi anyag illetve vitamintartalmával táplálja is azt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.